vše možné =)

"Ví i každé mrně, že byl papež v Brně" =)

28. 9. 2009 21:55
Rubrika: myšlenky | Štítky: akce:navsteva-papeze

Tož i takováto hesla padala včera na letišti ;-) Byl to krásnej den...úplně suprovej!

Můj vztah k papeži celkově byl poměrně "chladný". Byl pro mě neskutečně vzdělaným člověkem se skvělýma promluvama...ale v podstatě..byl pro mě knězem, jako kdokoli jiný. Proto se mi ani na setkání zas tak moc nechtělo. Ale skrz práci bylo jasné, že tam budu. Původně jsem plánovala, že budu v pastoračním stánku, mimo dav lidí. Nakonec ale bylo vše jinak, protože jsme dostali od pana biskupa lístky do VIP...

Musím říct, že....ta atmosféra byla totálně suprová, prostě totálně...jasně, já vím, že to tak na velkých setkáních bývá, ta euforie....ale právě proto to bývá dobrý =)))

Do sektoru jsem musela už brzo ráno,takže jsem si říkala, že to bude krize..jelikož za poslední týden jsem měla naspáno v průměru 3 hodiny za noc ;-) ale....celý to ze mě spadlo už v sobotu při koncertě, kdy člověk tak nějak začal tušit, že to všechno mělo nějakej smysl....a tak jsem si mohla i plně užívat předprogramu, mše a i následně odpo programu, než odešly ty davy lidí a mohlo se začít uklízet. V tu dobu úklidu docházely taky různé sms, třeba i od pana biskupa, kterej si na nás všechny vzpomněl a poděkoval nám za to a popřál pěknej odpočinek =)

No, možná jen málo z toho, co mě nějak zaujalo:

* atmosféra...ta se prostě nedá popsat....je to něco, kvůli čemu se vyplatí někam jet, prostě to byla atmosféra plná radosti, očekávání, úcty....

* každopádně ta věta, co je v předmětu....=) přijde mi fajná, výstižná a zapamatovatelná =)

* vím, že je to davový a normálně na to fakt moc nejsem....ale jak přilítalo letadlo a všude se třepetaly vlaječky z ruk lidí...jo..možná pro většinu pouhé davové šílenství, ale ...neskutečnej pocit =) viděla jsem v tom prostě radost lidí a radost ze setkání, z uvítání (je možné a pravděpodobné, že hodně ovlivněnou davem), líbilo se mi, že jakmile se dotklo letadlo země, tak se rozezněly v Brně všechny zvony kostelů, ze Špilberku se střílelo...prostě....se vítalo. A radostně! =) Do toho na nebi kříž z čar po letadlech....ty jo, přiznávám, že jsem měla slzy v očích, což bych si dopředu nemyslela, že mě to tak dojme....

* co se mi stráááášně moc líbilo, byla hudba....celou bohoslužbu provázel Katedrální smíšený sbor a Svatomichalská gregoriánská schola a dirigoval to sbormistr Petr Kolář. Bylo to slavnostní! A Janáčkova Sinfonietta, která se hrála na přivítanou, je prostě krásná! A úplně se mi na to hodila! Teď ju poslouchám a opět mi běhá mráz po zádech. Tím, jak jsem si na to vzpomněla..fakt to bylo pro mě silný.
//www.youtube.com/watch?v=jVN5STjc4ng

* taky bylo moc fajn, jak Benedikt kolikrát řekl nějakou větu česky, jak na konci vítal poutníky ze Slovenska slovensky, z Polska polsky a z Německa a Rakouska německy..to hrálo docela na city =)

* potěšilo mě, že B.zmínil sv.Kopeček a setkání s JPII na něm a označil toto setkání jako nezapomenutelné....

* ty jo, myslím, že to počasí bylo neskutečný.....konec září a tak nádherně!

* z role pořadatelů musím říct, že stejně jako na každých jiných akcích je to super pocit potkat někoho, kdo v tom jede s vámi..a pak stačí jen pohled či úsměv a je vám hned líp =)

* líbila se mi Benediktova promluva, kde mluvil o naději, která byla tématem celé návštěvy. O tom, že naději máme hledat v Bohu...i přes všechny pochybnosti...že slavíme 20 let od pádu komunismu a 20 let svobody, kterou si máme uvědomovat. Také povídal, že víra i naděje byly odsunuty na rovinu soukromou a ne veřejnou. Promluvu zakončil větou, že Ježíš své přátelé neopouští. Ujišťuje o své pomoci, protože nic nelze konat bez něho.


Tož....co ještě dodat =) K papeži mám stále stejný vztah, nicméně...asi po včerejší bohoslužbě ho začínám mít víc ráda =) V jeho očích byla vidět radost. A ta udělala hodně. =) Je hrozně moc lidskej! Pro mě osobně byl včerejší den povzbuzením a setkáním. Setkáním se sv.Otcem, setkáním se spoustou lidí, setkáním se spoustou známých, ale především setkáním s Ním! Bylo to naprosto viditelný a i cítitelný, že tam On byl s námi.
A snad to bylo i nějakým povzbuzením i pro náš národ...

Zobrazeno 1132×

Komentáře

Lussy

Magdi, máš naprostou pravdu!!!! Úplně, do detailu!, jsi vystihla moje pocity!! Díky!:-)

Kristýna Boháčová

Přesně :). Nějak výrazně se mi nechtělo, papež pro mě byl významný člověk, ale nic osobnějšího... ale když jsem přijela do Brna, už od vlaku šla s davy, který se fakt těšily :) a pak ta slova že přiletěl, potlesk, vlaječky...ta euforie k tomu patří :)... <br />
Jj, hudba byla fakt krásná...<br />
<br />
Nevím, jestli se něco konkrétního "hne" v mým životě, ale už teď vím, že se změnil můj pohled a vztah ke Svatému Otci :-).

ObiSkyWalker

Vidím to podobně :-). Očekávání jsem neměl téměř žádné, nicméně jakmile papež přijel, naplnila mě nepopsatelná radost, kterou mám až doteď a doufám, že mi ještě dlouho vydrží :-)<br />
<br />
Je úplně něco jiného koukat se na něj v televizi nebo s ním slavit mši svatou.

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio